Трудно е да се каже откъде произтича крем- супата. Тя е нежна с лек пикантен оттенък, балансирана според вкуса, крем- супа от тиквички, определено ще украси вашата маса. Ако възнамерявате да храните децата с нея, намалете количеството на подправките наполовина.
Също така в супата можете да добавите карфиол и праз.
Съставките
картофи 3 бр.
лук 2 бр.
моркови 1 бр.
тиквички 500 грама
слънчогледово олио 1 супена лъжица
масло 1 супена лъжица
сол на вкус
черен пипер на вкус
къри 0,5 ч.л.
сирене 200 g
магданоз на вкус
пилешки бульон 2 л
Подготовка
В кипящият бульон изпратете белените и нарязани на кубчета картофи. След като заврят, добавете кубчета тиквички
В тигана изсипете слънчогледовото масло, загрейте. Запържваме настърганите моркови и нарязания на ситно лук. Добавете ги в тенджерата.
Веднага след като картофите станат меки, добавете нарязаните на кубчета сиренца. Разбъркайте, докато сиренето се разтвори напълно.
Извадете тенджерата от огъня, пасирайте.добавете сол, добавете натрошен магданоз, разбъркайте. Върнете тенджерата на котлона, докато кипне и премахнете пак.
Меката текстура на супата върви идеално с чеснови брускети. Ако харесвате супи, моля споделете с приятелите си!