1 средно голяма глава броколи
500-600 мл. прясно мляко
3 с.л. сметана за готвене
50 грама синьо сирене или друг тип сирене по ваш вкус - кашкавал, сирене чедър, гауда и пр.
50 грама овче сирене
50 грама рокфор
2 щипки сол
Броколите се накъсват на розички и се бланшират във вряла, подсолена вода за 3-4 минути. Водата се отстранява, като се оставя съвсем малко на дъното на тенджерата (един пръст). Добавя се прясното мляко и се оставя да поври около 10 минути, след което се добавя и сметаната, като се бърка непрекъснато. След като сместа се посгъсти, се добавят и натрошените сирена, бърка се не повече от 15 сек и се отнема от огъня.
Супата се сервира както топла, така и леко охладена.
Забележка: Тъй като някои сирена са доста солени, може да не се наложи да добавяте сол към супата!