250 гр. картофи
50 гр. пресен чесън
800 мл пилешки бульон
30 гр. масло
5 с.л. олио
300 мл кисело мляко
2 с.л. лимонов сок
200 гр. гъби
4 филийки хляб
микс от подправки, сол, черен пипер, босилек
Пресният чесън се нарязва на кръгчета, картофите и парчетата хляб се нарязват на малки кубчета, а гъбите - на филийки.
В загрятото масло се запържва чесънът, добавят се картофите и пилешкият бульон, след което сместа се оставя да се задушава, докато картофите омекнат. Готовата супа се пасира в блендер и отново се връща в тенджерата.
В готовата супа се добавят киселото мляко, гъбите и подправки на вкус.
В малко количество олио се запържват кубчетата хляб и босилека, след което получените крутони се добавят в супата.
Преди да дръпнете супата от огъня, добавете и лимоновия сок.