Крем супа с тиква и праз

11 Януари 2013
32086
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1,25 кг. тиква, обелена и нарязана на кубчета
1 стрък праз, нарязан на колелца
25 гр. масло
30 мл. течна сметана за готвене
600 мл. вода
сол
черен пипер
Разтопете маслото в тенджерка и леко запържете праза, като той не трябва да става кафяв. Прибавете тиквата,водата, солта и пипера. Затворете тенджерата с капака, оставете ястието да заври и намалете котлона, така че зеленчуците да поврат на бавен огън до готовност - докато омекнат. С помощта на блендер или пасатор пюрирайте супата и прибавете сметаната. Сервирайте супата топла с препечени кротони.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари