3 тиквички
3 средно големи картофа
1 морков
1 глава кромид лук
1 връзка пресен копър
2 скилидки чесън
6 филийки ръжен хляб
2 с.л. майонеза
20 гр. краве масло
зехтин
сол
черен пипер
Измиваме и нарязваме на едро тиквичките, моркова, картофите и лука. Слагаме зеленчуците в 1 литър студена вода и ги сваряваме. След като са готови овкусяваме със сол и черен пипер. Прибавяме майонезата, маслото и малко зехтин. Пасираме супата до получаването на хомогенна смес.
За крутоните:
Нарязваме копъра на ситно и филийките на кубчета. Нарязаните кубчета ги слагаме върху хартия за печене и ги поливаме с малко зехтин. Разбъркваме добре и накрая поръсваме копъра. Печем на 220 градуса докато крутоните получат златисто - кафява коричка.