голяма глава селъри
глава лук
половин глава целина (грудката)
дебел резен масло
дафинов лист
1 л. пилешки бульон (може и от кубче)
сол и черен пипер на вкус
100 гр. синьо сирене
Нарежете селърито на кубчета. Обелете и нарежете лука на едро, а целината разполовете. Разтопете маслото в голяма тенджера, добавете нарязаните зеленчуци и ги задушете за 20-тина минути, докато омекнат. Налейте 1 л. пилешки бульон и добавете дафинов лист. Загрейте до завиране, след това намалете температурата и гответе на тих огън около половин час, като разбърквате от време на време.
Когато зеленчуците са готови, ги разбийте с пасатор до гладка смес и подправете на вкус (имайте предвид, че синьото сирене е доста солено).
Поднесете супата с натрошено синьо сирене.