200 г бишкоти
4-5 круши
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче масло
1/2 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. пудра захар
1 сл. брашно
1 ч.л. канела
50 гр.бадеми
Сварете на тих огън обелените, почистени от семките и нарязани на филийки круши в 1 ч.ч. вода заедно с 1/2 ч.ч. захар. и канелата. След като станат готови, ги извадете и ги отцедете добре. Разбийте маслото с пудрата захар. Сварете на котлона прясното мляко с 1 с.л. захар и брашното. Отстранете го от огъня и го бъркайте непрестанно, докато изстине, след което го прибавете бавно към масления крем. Потопете бишкотите за кратко в няколко лъжици прясно мляко, след което ги наредете във форма за торта или чиния (плътно една до друга). Покрийте ги с крема от всички страни и върху тях наредете крушите. Украсете с нарязаните бадеми и по желание поръсете с шоколадови пръчици, кокосови стърготини или др.