За кората:
420 гр. брашно
150 гр. захар
75 гр. масло или маргарин
2 яйца
1.5 супени лъжици мед
1 супена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжичка сода
За крема:
1,5 л прясно мляко
250 гр. захар
3 пудинга ванилия (на прах)
3 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици брашно
1 пакетче ванилова захар
250 грама масло или маргарин
Освен това:
2 опаковки заквасена сметана или 250 мл течна сметана
Смесете всички съставки за кората и омесете гладко тесто. Оставете тестото за 15 минути в хладилника и го разделете на две равни части. Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Пригответе тавичка за печене с размер 35x25 см, намажете дъното и стените с масло и поръсете с брашно. Na работния плот разточете първото тесто върху леко набрашнена повърхност с размера на тавата. Прехвърлете кората с помощта на точилката в приготвената тава, изрежете излишното тесто (извън стените на тавата) и изпечете в предварително загрятата фурна за 8-10 минути, или докато ръбчетата леко покафенеят. По същия начин изпечете и другата кора. Оставете ги да се охладят.
За крема: разбъркайте пудинга, брашното, царевичното нишесте, захарта и ваниловата захар в малко мляко. Останалата част от млякото сложете на котлона да заври. Изсипете пудинга на тънка струйка в горещото мляко и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Отстранете от огъня, покрийте повърхността с прозрачно фолио и оставете да се охлади до стайна температура. Разбийте на пяна маслото / маргарина, добавете охладения крем и продължете да биете, докато сместа се хомогенизира. Сложете първата кора в тавичката, в която се е пекла, и отгоре нанесете крема на равен слой. Покрийте с разбитата сметана и отгоре поставете другата кора. Поставете върху тортата някаква по-малка тежест и оставете една нощ в хладилника, за да стегне пълнежа и да омекне кората.