За тестото:
3 яйца
200 гр. захар
200 гр. брашно
1 бакпулвер
150 мл прясно мляко
1 супена лъжица какао
100 мл олио
50 гр. настърган шоколад
Крем:
1 л прясно мляко
4 пакетчета пудинг ванилия
200 гр. захар
250 гр. маргарин
200 гр. пудра захар
100 гр. бял шоколад за готвене
250 гр. желирани бонбони
100 гр. стафиди
За тестото: Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкав сняг. Постепенно се добавят олиото и млякото. Брашното се смесва с бакпулвера и какаото, и бавно се прибавя към яйцата. Разбърква се внимателно и се добавя настърганият шоколад, след което сместа се изсипва в голяма тава, покрита за хартия за печене, и се пече.
Крем:
Във врящото мляко се добавя захарта и разтвореният пудинг, след което се вари гъст крем и се оставя да се охлади.
Маргаринът се разбива с пудрата захар и се добавя към охладения пудинг. Сместа се бие, докато стане кремообразна, и накрая се добавят стафидите и нарязаните желирани бонбони.
Охладеният блат се намазва с крема и отгоре се украсява по желание - може с разбита сметана или шоколад за готвене.