500-600 г бишкоти Котешко езиче
200 г масло
400 г заквасена сметана
4 бр. яйца
2 с.л. какао
3 с.л. захар
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. ром
1 ванилия
бял и кафяв шоколад за украса
Маслен крем: Загряват се 2 с.л. прясно мляко, 1 с.л. ром, 2 с.л. какао и 3 с.л. захар до получаване на хомогенна смес. Оставя се да изстине. Маслото се разбива с 1 ч.ч. пудра захар и се прибавят един по един жълтъците. След това се прибавя какаовата смес и 2 бр. белтъци разбити на сняг.
Сметанов крем: Сметаната се разбива с 1/2 ч.ч. пудра захар и ванилията и се прибавят 2 бр. белтъци разбити на сняг.
Котешките езичета се потапят в студеното прясно мляко и се подреждат във форма за торта (с диаметър около 20 см) по следният начин: на дъното на формата се подреждат 2 реда Котешки езичета, а на стената на формата 1 ред като се препокриват. След това се слага приготвеният маслен крем. Редят се още 2 реда бисквити и се слага сметановият крем. Тортата се украсява с настърган бял и/или кафяв шоколад.