Представете си само - ароматна, гореща и кремообразна пилешка супичка! Истинска мечта на всеки, който обича да похапва вкусно и незаменимо ястие в студеното време, пълно с аромат и витамини. Като че ли обаче днес все по-рядко хората готвят и ядат супи, не мислите ли?
Поради липса на време обикновено се приготвят някои бързи ястия, замразени-размразени, пържени или печени, търговска промишлена преработка, а старата традиция на вкусни, топли и питателни супи и яхнии сякаш бавно се забравя. Затова подготвихме за вас рецептата на уникално Кремообразна пилешка чорба без запръжка - истински хит през есента и зимата.
Бульонът може да се готви с всякакво месо, пилешко, говеждо, телешко...
Кремообразна пилешка чорба без запръжка
Продукти:
- 3 големи моркова
- 3 картофа
- корен магданоз
- корен пащърнак
- корен целина
- месо по избор
- пресен червен пипер
- 2 скилидки чесън
- лист целина
- 1,5-2 литра вода
- 1 чаена лъжичка суха зеленчукова подправка ( вегета )
- сол, черен пипер и магданоз на вкус
Приготвяне:
Измийте и почистете добре зеленчуците, ако е необходимо ги обелете и след това ги нарежете. Нарежете картофите на кубчета с размер на хапка или по желание, но приблизително еднакви, за да се сварят равномерно.
Снимка: YouTube
Лукът е по-мек, така че можете да разрежете цялата глава само наполовина. Нарежете морковите на парчета колкото картофите. От зеленчуците, освен изброените, можете да добавите и други, които имате в хладилника.
Пащърнакът и целината се нарязват по същия начин, след което се добавят предварително измитите и почистени парчета месо.
Снимка: YouTube
Ако имате, не забравяйте да добавите пресен червен пипер (ако е едър е достатъчна половината от посоченото количество), защото той придава на супата неустоимо изкушаващ вкус. Добавете 2 скилидки чесън, лист целина или магданоз.
След това залейте всичко със студена вода, колкото да покрие всичко, приблизително два литра вода.
Сложете на огъня, след което след като заври, намалете на ниска температура и оставете да се готви около час и половина или докато месото омекне. Колкото по-дълго се готви супата, толкова по-хранителна и вкусна става.
Снимка: YouTube
Когато зеленчуците и месото се сварят, извадете месото и го нарежете на възможно най-дребно (отстранете костите), а през това време пасирайте зеленчуците с пасатор. Разбива се дълго, докато всичко стане гладко и кремообразно.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това нарязаното месо се връща в супата, а тенджерата се поставя отново на горещ котлон и се оставя да поври още 5 минути, като се разбърква.
Снимка: YouTube
Добавете желаните от вас подправки, оставете ги да се разтопят и вашата крем-супичка с пилешко е готова за сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube