Тези маслени пастички с крем са традиционни за Дания и останалите скандинавски страни. Красиви са на външен вид и изобилстват от аромати, освен това се топят в устата и оставят без дъх всички, които ги опитат.
1. Активирайте маята с чаена лъжичка захар, хладкото мляко и една чаена лъжичка брашно. Добавете 50 гр. от маслото, жълтъците, млякото и постепенно - брашното, за да замесите средно меко тесто. Оставете го да престои петнадесет минути. След като престои, намажете го с третата част от маслото, сгънете тестото и го сложете да почине в хладилник половин час. Тази процедура повторете три пъти.
2. Разточете тестото на правоъгълник, от него изрежете квадрати с размер 10х10 см и дебелина около един сантиметър. Разрежете ръбовете на всяко квадратче като на снимката и ги пъхнете един по друг по диагонал, така че да се припокрият.
3. Включете фурната на 50 градуса и сложете вътре вече готовите пастички за петнадесет минути да втасат. След това усилете фурната на 200 градуса и печете 15-20 минути, докато получат красив златист цвят.
4. Разбийте жълтъците и захарта с малко мляко, след това добавете нишестето и разбийте, за да няма бучки. Изсипете тази смес във врящото мляко и бъркайте, докато получите хубав ванилов крем. Оставете крема да се охлади и добавете маслото, след което разбъркайте, докато получите хубав блестящ крем.
5. Разбийте белтъците на гъст крем, след което добавете захарта и отново разбийте. Този крем добавете към предния и внимателно объркайте, докато се хомогенизират.
С този крем напълнете изпечените пастички и ги поръсете с пудра захар.