Кремсупа с аспержи
22 Декември 2011
4671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Аспержите се подрязват и долната част на стъблата им се обелва с белачка за зеленчуци. Нарязват се на парчета по 2 см.
Маслото се разтопява и в него се слага да се задуши лукът с 1 с. л. вода. Бърка се на умерен огън 4-5 мин.
Към лука се добавя брашното, разбърква се и се налива 1,5 л гореща вода. Слагат се аспержите и тиквичката и се оставят да къкрят 5 мин. Подправя се на вкус.
Супата се пасира и се подправя с лимоновия сок.
Поднася се с хлебчетата, запечени с кашкавала и по желание се гарнира с лъжица заквасена сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари