Кренвирши в тесто
14 Февруари 2013
19051
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г кренвирши
250 г картофи
2 яйца
3 супени лъжици брашно
1 кафена чашка растително масло
1 чаена чаша майонеза
3 стерилизирани краставички
сол и черен пипер на вкус
Картофите се сваряват и се обелват, прекарват се през преса и се омесват с брашното, едното цяло яйце и малко сол. Тестото се разточва на кора, в която се загъват поотделно кренвиршите. Намазват се с разбития белтък от второто яйце, поставят се в тавичка със сгорещената мазнина и се пекат. Готовото предястие се поднася с майонеза, в която са прибавени дребно нарязаните краставички, черен пипер и сол на вкус. Може да се поднесат и с друг сос по желание - горчица, майонезен, чеснов, Айоли и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари