(за 3 сандвича)
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
3/8 чаша хлебни трохи
225 гр. рачешко месо (сварено)
1 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица на прах
1/2 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. нарязан магданоз
1/2 разбито яйце
сока от 1/2 лимон
1/2 ч.л. микс от подправки (най-добре креолски микс)
щипка червен пипер
малко лют сос
сол и черен пипер на вкус
1 домат, на резени
1 шепа маруля
3 питки за сандвич, намазани с масло и запечени
За сос Ремулада:
(за количество 1/2 чаша)
1/4 чаша майонеза
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. хрян
1 малка скилидка чесън, счукан
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. каперси - стрити
1/4 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
лют сос на вкус
Смесете майонезата, горчицата, горчицата на прах, соса Уорчестър, магданоза, яйцето, лимоновия сок, креолската подправка, пипера и лютия сос в купа.
Добавете рачешкото месо към сместа. Разбъркайте вътре и хлебните трохи – внимателно, след което от сместа оформете малки бъргъри.
Разтопете маслото и зехтина в тиган на среден огън и запържете бъргърите, докато покафенеят леко и станат хрупкави отвън – около 5 минути.
Смесете всички продукти за соса в купа и ги пасирайте добре.
Асемблиране на сандвича: върху всяка питка поставете първо лист маруля, отгоре залейте с половин лъжица от соса, подредете резените домат, върху тях – готовите рачешки бъргъри, а най-отгоре залейте обилно с още сос и украсете с магданоз!