Тънка, хрупкава коричка и плътен, омайващо вкусен крем! Сладкиш без нито един недостатък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънка, хрупкава коричка и плътен, омайващо вкусен крем! Сладкиш без нито един недостатък:
Тънка, хрупкава коричка и плътен, омайващо вкусен крем! Сладкиш без нито един недостатък:
8802
Тънка, хрупкава коричка и плътен, омайващо вкусен крем! Сладкиш без нито един недостатък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бомбастично вкусен пай , който спокойно може да замени скучните плодови сладкиши тази зима! Сладкишът е с тънък слой хрупкав тесто и много лимонов крем. Истинско блаженство, което не подлежи на описание! Пригответе това вкусно изкушение днес и почерпете семейството и приятелите си.

Бомбастичен лимонов пай

Продукти за тестото:

  • 2 яйца;
  • 5 с.л. захар;
  • 1 с.л. ванилова захар;
  • Шипка сол;
  • 4 с.л. растително масло;
  • 2 с.л. масло;
  • 300 г брашно;
  • 1 ч.л. бакпулвер.

За лимоновия крем:

  • 1 яйце;
  • 5 с.л.
захар;
  • 4 с.л. царевично нишесте;
  • 500 ml прясно мляко;
  • кора от 1/2 лимон + 1 с.л. л. лимонов сок;
  • 1 с.л. масло.
  • Приготвяне:

    Смесете яйцата със захарта, ваниловата захар, солта, растителното масло и маслото. Добавете пресятото брашно и бакпулвера. Разделете тестото на 2 части (едната направете малко по-малка).

    топки тесто

    Поставете по-голямата част от тестото в подходяща форма за пай и го притиснете във формата с пръсти. Предварително намажете дъното на формата с масло.

    тесто за пай

    Приготвяне на лимоновия крем:

    Много вкусна добавка към хрупкаво тесто! Кремът е деликатен, кремообразен, с лека киселинност.

    Към яйцето добавете захар, нишесте, лимонова кора. Разбъркайте с бъркалка.

    лимонов крем

    Налейте млякото, поставете на огъня. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти. След това отстранете от огъня, добавете маслото и лимоновия сок, разбъркайте.

    пухкав лимонов крем

    Сглобяване на пая:

    Изсипете крема върху тестото. Както можете да видите, има доста от него!

    крем за пай

    Разточете останалото парче тесто на тънко. Реже се спираловидно.

    Поставете спиралата върху крема. 

    спирала тесто

    лимонов пай

    За украса смесете 1 жълтък и малко мляко, намажете тестото. Поръсете с 1 с.л. захар.

    изпечен лимонов пай

    Поставете пая във фурната. Температура - 180 градуса, време - 35-40 минути. Водете се от вашата фурна.

    Готовият пай е вкусен: с много лимонов крем и тънко, хрупкаво тесто! 

    парче лимонов пай

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft