500 гр. обезкостен свински бут
200 гр. гъби
1-2 глави лук
1 ч.л. мащерка
100 гр. царевично нишесте
сол на вкус
2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. прясно мляко
100 гр. краве масло
Месото се почиства добре от сланините. Реже се на малки пържолки с дебелина половин сантиметър. Подрежда се в тавичка. Полива се със 1 ч.ч. вино и 1/2 ч.ч. прясно мляко. Оставя се на хладно за едно денонощие. Маслото се разтопява в дълбок тиган. Пържолките се оцеждат от маринатата, поръсват се от двете страни със сол и царевично нишесте. Слагат се в тигана да се позапържат от двете страни (около 10 минути). Пържолките се изваждат в чиния. В същия тиган се слагат измитите гъби и нарязаният на филийки лук. Добавя се 1ч.ч. вино и мащерката. Зеленчуците се запържват за около 2 минути, след което се добавя месото. Долива се маринатата, в която е киснало месото. Задушава се под капак на тих огън около 20-30 минути. Медальоните се поднасят топли, гарнирани със задушените гъби и лук.