Крехки, хрупкави пръчици-сусамки: Ядем ги на закуска, а потопени в сос са чудесни за вечеря!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Крехки, хрупкави пръчици-сусамки: Ядем ги на закуска, а потопени в сос са чудесни за вечеря!
Крехки, хрупкави пръчици-сусамки: Ядем ги на закуска, а потопени в сос са чудесни за вечеря!
8016
Източник: За Жената
Крехки, хрупкави пръчици-сусамки: Ядем ги на закуска, а потопени в сос са чудесни за вечеря!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези хрупкави и Крехки сусамени пръчици са идеалната закуска, която да вземете със себе си на работа или пък да сложите в раничките на децата за училище. Ако пък ги поднесете с вкусен дип или сос, стават отлично предястие или дори пълноценна лека вечеря.

Правят се от 2 основни съставки, а рецептата е хем лесна, хем интересна! Освен това сместа е толкова добра за оформяне, че можете да направите не само соленки, но и пирожки с пълнеж или пък вкусни пълнени с шунка и кашкавал топчета. Ето какво ви трябва:

Крехки сусамени пръчици

Продукти: 

  • 2 картофа (450 г)
  • 1 чаена лъжичка сол (8 г)
  • половин чаена лъжичка черен пипер на прах
  • 1 чаша нишесте (110 г)

И още:

  • сусам за овалване
  • олио за пържене

Приготвяне: 

Обелете картофите и ги нарежете на приблизително еднакви кубчета (за да се сварят равномерно). Заливат се с вода и се варят докато омекнат. След това ги пасирайте на гладко пюре.

варени картофи

Снимка: YouTube

Добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете нишестето и разбъркайте с лъжица или шпатула, докато сместа стане напълно гладка и няма бучки. И това е всичко, тестото ви е готово.

картофено пюре

Снимка: YouTube

картофено тесто

Снимка: YouTube

Късайте парчета от него, след което оформете фитили (солети). В същата купа изсипете сусама, след което оваляйте пръчиците, докато се покрият хубаво от всички страни.

сусамени пръчици

Снимка: YouTube

Загрейте олио на умерена температура на дълбочина около 2 см. (за да могат да се изпържат равномерно), след което спуснете пръчиците и ги изпържете до приятен загар и златисто от всички страни.

пържени сусамки

Снимка: YouTube

сусамени пръчици в тиган

Снимка: YouTube

Извадете ги в чиния, застлана с хартиена салфетка и ги поднесете с любимия сос.

сусамени пръчици

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft