4 пилешки пържоли (от бутчета)
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
250 г пресни гъби – нарязани
4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 винена чаша червено вино
1 лимон
Изтънете пържолите с чукче, след което ги намажете с малко олио и сока на лимона. Нарежете лука на ситно, а доматите обелете и нарежете на дребно.
В тиган загрейте малко олио и запържете вътре лука. Добавете нарязаните гъби и задушавайте няколко минути на силен огън, докато лукът омекне, а гъбите загубят част от течността си. Сипете в тигана виното и изчакайте да се изпари, след което добавете нарязаните домати, нарязания или счукан чесън и чубрицата. Оставете ястието да къкри на бавен огън, похлупено с капак (около 10 минути).
През това време изпечете маринованите пържоли на скара (за 10-тина минути от всяка страна). Щом са готови, прехвърлете ги в тигана при соса и оставете да покъкрят с него минута-две, за да поемат аромата на соса. Поднесете пилето със соса и стръкче пресен магданоз.