
Парчето месо поставя в дълбок тиган, или тенджера и се покрива с вода. След като заври, топлината се намалява и се оставя да къкри около 1.5 часа, докато стане меко и крехко.
Беконът се нарязва на кубчета и се пържи в тиган, докато повечето мас се стопи и беконът се зачерви. Изважда се от тигана, като мазнината се отцежда и в оставащата в тигана се запържва нарязаният на ситно лук, докато стане леко златист. Добавят се бульонът, граха, картофите, беконът, солта и пиперът. След като заври, топлината се намалява и се оставя да къкри около 1.5 часа, докато съставките омекнат достатъчно за пюриране. След това се пюрират, слагат се в тиган, заедно със сметаната и на бавен огън се бъркат 6 - 7 мин. Консистенцията трябва да е между тази на пюре и на сос.
Месото се сервира нарязано на филии от 6 - 10 мм., а пюрето се предлага в сосиера.