Крехко свинско с чесън
16 Септември 2013
67521
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
свински пържоли - според броя на порциите
1 пакетче масло
смлян черен пипер
1-2 глави чесън
брашно за овалване
сол
Подбират се средно големи пържоли. Съвсем леко се посоляват. Овалват се в брашно и се пържат в масло, като се обръщат от двете страни. В огнеупорна тенджера/дълбока тавичка се нареждат пласт пържоли. Отгоре се поръсват с малко сол и черен пипер. Между тях се слагат цели скилидки чесън. Отгоре върху тях се нарежда втори ред пържоли. Поръсват се по същия начин. Продължава се до изчерпване на количеството. Мазнината от пърженето се изсипва отгоре, поставя се капака на съда и се задушава във фурната.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари