1 с.л. олио от рапица
4 телешки пържоли, 210-220 гр. всяка (почистени от хрущялите)
Сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л. безсолно масло
6 средни глави лук (тънко нарязани)
2 с.л. винен червен оцет
1/2 чаша червено вино
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Загрейте олиото в тиган с дебело дъно на висока температура. Попийте пържолите с кухненска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. Когато тиганът се нагорещи,
добавете пържолите и запържете от всяка страна до готовност - приблизително отнема по 5-6 минути на страна. Прехвърлете готовите пържоли в чиния и покрийте с фолио, докато приготвяте соса.
Намелете температурата на котлона до средно висока. Добавете 1 с.л. от маслото и лука в тигана. Добавете сол и черен пипер и запържете лука, докато омекне, около 3-5 минути. Добавете оцета и оставете, докато той започне да ври, след което добавете и червеното вино. Оставете виното да заври и да се изпари наполовина. Свалете тигана от котлона и добавете останалата с.л. масло и нарязания магданоз.
Сервирайте телешките пържоли, като ги нарежете на тънки филийки. Подредете филийките в голяма чиния за сервиране. Добавете топлия сос с лука към тях и сервирайте. Можете да гарнирате с броколи или варени картофи.