Крия тези домати, да не свършват бързо, но все изчезват за нула време преди всички други консерви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Крия тези домати, да не свършват бързо, но все изчезват за нула време преди всички други консерви
Крия тези домати, да не свършват бързо, но все изчезват за нула време преди всички други консерви
2580
Крия тези домати, да не свършват бързо, но все изчезват за нула време преди всички други консерви
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

И всичко това, защото вкусът им се поддържа свеж, а външният вид е апетитен.

Е, харесва ми, че тази рецепта е бърза, много проста - всеки начинаещ ще се справи и ще напълни избата с прекрасни заготовки. Основното нещо е да се вземат предвид няколко точки в технологията за готвене.

Как да запазим перфектните домати:

Доматите ще трябва да са плътни и месести. Важно е да извадите всички меки, вече презрели плодове и твърде сочни. Идеални са си тези домати, които са по това време на годината специално за консервиране-малки, леко продълговати, плътни и евтини са в момента на пазара. Те трябва да се изплакнат и изсушат правилно, за да не остане влага на повърхността.

Доматите се нарязват на половинки. За бързина можете да използвате малък трик и да нарежете доматите леко наклонено. В този случай само половината от нарязания домат ще трябва да бъде отстранени дръжките (не точно дръжките, а основата, която се захваща за стъблото)

Важна точка # 1

Надеждната стерилизация на буркани и капачки е от съществено значение в тази рецепта. Тази процедура трябва да се направи, дори ако в бъдеще ще трябва да ги стерилизирате отново, пълни с домати. За стерилизация можете да изберете всеки метод: фурна и микровълнова фурна, изсипете алкохол или оцет в контейнера, просто сварете.

Доматите се поставят плътно в стерилни буркани и се заливат с преварена вода.

Важна точка # 2

Водата се използва само преварена, макар и не гореща, но вече охладена до топла комфортна температура. Това е много важно, тъй като врящата вода може да спука доматите и да се отлепи, в резултат на това консервираната храна ще загуби външния си вид.

Не е нужно да слагате сол или оцет в бурканите. Не са необходими нито сол, нито подправки, нито ароматни билки. Само домати и вода. Бурканите трябва да бъдат затворени със стерелизираи капачки.

Стерилизацията се извършва по традиционния начин. Дъното на голяма тенджера е покрито с кърпа, върху нея се поставят буркани и се излива топла вода. Оставете контейнера да заври. Не можете веднага да излеете вряла вода, в противен случай стъклото може да се напука.

След като заври, стерилизацията продължава 10 до 15 минути. Основното нещо е да не прекалявате пълненето на доматите, в противен случай  могат да бъдат твърде меки.

Готовите консерви се изваждат внимателно. След това ги оставяте да се охладят с главата надолу.

Момент номер 3

Когато охлаждате домати, не е нужно да ги увивате в одеяло. Но трябва да го съхранявате на студено. В този случай доматите не променят цвета си, те остават ярки и вкусни.


Такива домати са подходящи за почти всичко, което се сетите, че се приготвя с домати. Те отлично заместват пресните плодове в салатите.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft