Кроасани с два вида шоколад
23 Ноември 2014
2771
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Направете гладка смес от водата, млякото, захарта и маята. Когато маята втаса, омесете тесто с 900 грама брашно, олиото, яйцата, солта, киселото мляко. Тестото трябва да бъде меко. Разделете на осем парчета и ги оставете да почиват 5 минути. Разточете парчетата едно по едно и 7 от тях намажете с маргарин.
Наредете парчетата едно върху друго, като отгоре поставите ненамазаното парче. Разточете тестото на голям кръг, разделете го на триъгълници, намажете ги с течен шоколад и навийте на кифлички.
Намажете кроасаните с жълтък и оставете да престоят един час на студено. Пекат се в предварително загрята фурна. Когато се охладят, ги залейте с горещия разтопен шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари