2 с. л. масло
1 с. л. ситно накълцан лук
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко или бульон
1 с. л. накълцан магданоз
1 ч. л. сол
1 ч. л. сос Уорчестър
1/8 ч. л. къри на прах
2 ч. ч. запържена телешка или пилешка кайма (може и смес от 2-те)
1 1/2 ч. ч. настъргано меко сирене Гауда или Едам
1 ч. ч. галета
2 яйца (разбити с 2 с. л. вода)
Разтопете маслото и запръжете в него лука докато стане прозрачен. Прибавете брашното и разбъркайте. Постепенно прибавяйте млякото или бульона. Варете, като бъркате непрекъснато докато се сгъсти. Прибавете магданоза, солта, соса Уорчестър, кърито, месото и сиренето. Варете около 5 мин. Охладете сместа няколко часа в хладилника.
Оформете изстудената смес на малки топчета с помощта на чаена лъжичка. Потопете готовите топчета в галетата, след това в яйцата и накрая пак в галетата. Подредете топчетата в плитък съд и ги оставете да се охладят за 1 ч. в хладилника.
Пържете топчетата в сгорещено олио във фритюрника по 2 мин. Поставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината от тях.