100 г сирене Камамбер
1 супена лъжица краве масло,
3 супени лъжици брашно
6 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица бренди
1 яйце
черен пипер
сол
1 супена лъжица галета
брашно за овалване
предпочитана мазнина за пържене
магданоз
Сиренето се смачква с вилица и се разбива.
Брашното се смесва с маслото, а след това се прибавят млякото и брендито.
Разбива се на гъст бял сос, който се прибавя към сиренето.
Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Охлажда се.
Правят се крокети с размер на орех.
Яйцето се разбива с 2 супени лъжици студена вода и в него се потапят крокетите.
Овалват се в брашно и галета и се изпържват веднага в гореща мазнина до златистокафяв цвят.
Сервират се топли, поръсени с магданоз.