Соган долма - зад това интересно название се крие ястие, което ще ви изненада приятно с вкуса си и ще съжалите, че досега не сте го опитвали! На практика това са пълнени "бохчички" от лук , като плънката напомня традиционната за нашенските сарми. С вкуса на кромида обаче се получава невероятно съчетание, което приятно гали всички сетива.
Изненадайте семейството си с това ново, интересно ястие. Подробната процедура за приготвяне на това вкусно ястие е обяснена във видео рецептата.
При някои балкански народи това традиционно ястие се приготвя задължително за празници, зимата и когато ви се прииска, тоест когато ви се прииска нещо вкусно. Сервирайте го само със заквасена сметана, може и с картофено пюре. Доматеният сос е много важен при готвенето, защото предпазва лука от разпадане.
Кромид-сарма
Продукти:
300 г мляно месо
150 г ориз
8-9 малки глави лук (колкото яйце)
150 мл доматен сос
1 червена чушка
суха подправка, сол, черен пипер и олио
Вижте всички подробности за приготвянето на това изключително ястие във видеото: