Кростини с рикота и мариновано грозде
28 Август 2012
5734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
чепка хубав сорт десертно грозде с цели зрънца
няколко резена пълнозърнест хляб (или багета) с хрупкава коричка
сирене рикота (или крема сирене)
За маринатата:
1/2 чаша захар
1/2 чаша бял винен оцет
дафинови листа
карамфил
семена от люта чушка
Смесете и загрейте всички продукти за маринатата в огнеупорен съд на ниска температура, докато захарта се разтвори, и залейте със сместа гроздето. Оставете да се маринова няколко часа (може и по-дълго).
Намажете резените хляб щедро с рикота, отгоре подредете отцедените от маринатата гроздови зърна и поднесете към сутрешното кафе!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари