В купа с миксера разбийте маслото и жълтъка.
В топлото мляко сложете маята, захарта и малко брашно. Разбъркайте и оставете да се активира. След това прибавете маслото, киселото мляко, солта и яйцето.
Хубаво разбъркайте.
Добавете постепенно от брашното и замесете гладко и нелепнещо тесто.
Покрийте тестото и го оставете да втасва 20 минути.
След това го разделете на малки топки, без да го премесвате - получават се приблизително около 25 броя.
Всяка топка разточете на малка коричка.
Намажете всяка кора със сместа от масло и жълтък.
След това ги навийте на дълги рула.
След това с чиста ножица клъцнете рулцата на 3-4 места под ъгъл от 45 градуса.
Крайчетата на разрязаното тесто изтеглете назад.
След това подредете рулцата в намазнена тава.
Повторете процедурата и с останалото тесто.
Намажете готовите кифлички с белтък и оставете да втасат за 15 минути.
След това ги изпечете за около 25 минути на 200 градуса.