Без значение с какви деликатеси домакинята глези семейството си, най-вървежни и желани винаги са пържените картофи ! Има обаче много варианти за тяхното приготвяне. Днес ще ви представим една от най-интересните рецепти за пържени картофи - кръчмарски картофки в панировка:
Кръчмарски картофи в панировка
Продукти:
1,5 кг картофи
2 яйца
1,5 с.л. заквасена сметана
1,5 супени лъжици пшенично брашно
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер
10 гр.
олио за пържене
Приготвяне:
Обелете по-дребни картофи, измийте ги под течаща вода и сварете до готовност. Междувременно разбъркайте яйцата и заквасената сметана в дълбока купа.
Към тази смес добавете сол и червен пипер, ситно нарязан копър. Смесете всичко и добавете брашното. Разбъркайте тестото, докато достигне консистенцията на гъста заквасена сметана.
Загрейте достатъчно олио в тигана. Оваляйте сварените и леко охладени картофи в тестото и ги пускайте в тигана един по един.
Не забравяйте да обръщате картофите в тигана, така че да се образува равномерна златиста коричка. Поставете готовите картофи в чиния и сервирайте, докато са още топли.
Картофите, изпържени по тази рецепта, са меки и нежни отвътре и хрупкави отвън. Рецептата е проста, но достойна за почетно място във вашата книга с рецепти.