1 домат (средно голям)
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. захар
1 ч. л. балсамов оцет
1 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1–2 листа маруля
1/4 ч. ч. ситно нарязан праз лук (20 г)
1 стрък зелен лук
1/3 пакетче сирене Крема (50 г)
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
Доматът се обелва и се нарязва на шайби, като крайчетата се отделят и се оставят четирите големи.
В купа се смесват заквасената сметана, сиренето "Крема" и ситно нарязаните зелен лук и праз. Овкусява се със сол и черен пипер.
Марулята се накъсва наедро и се подрежда в чинията за сервиране. Върху нея се поставя шайба домат, намазва със сместа от сирене, отново се слага домат и така, докато се използват и четирите отделени шайби.
Продуктите за дресинга се смесват в малка купа. Преди да се сервира, предястието се овкусява с готовия дресинг.
Съвет: предястието става още по-красиво, ако се използват различно оцветени сортове домати (или домат и грилована тиквичка/патладжан).