Кулайда
18 Юни 2012
11229
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с вода, разбъркваме и сваряваме. След около четвърт час прибавяме нарязаните на едро гъби, сол, кимион и варим, като от време на време разбъркваме, докато гъбите омекнат. Прибавяме сметаната, ситно нарязания копър, няколко капки оцет и сол. Поставяме във всяка чиния по едно забулено яйце, наливаме супа и поднасяме.
Приготвяне на забулените яйца: В малка, но широка тенджера с вряща подсолена вода Чукваме яйцата така, че да не се развали формата им (евентуално с помощта на малък черпак) и варим на много тих огън 3-4 минути, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари