Кулинар от Великобритания е изгубил слуха си за кратко, след като е опитал "Юфката на смъртта", пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.
22-годишният кулинар и влогър от Лондон Бен Сумадивира е бил на посещение в родината си - Индонезия.
Всяка индивидуална чушка от този сорт наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера. За сравнение скромните по лютивост чушки "Халапеньо" наброяват между 3500 и 8000 единици, а сосът "Табаско" - едва между 2500 и 5000 единици.
Комбинираната лютивост на стоте стрити чушки в "Юфката на смъртта" е 20 милиона единици по скалата на Сковил.
След като опитал блюдото, Бен Сумадивира започнал да се поти, усетил замайване и се наложило да накисне главата си в кофа със студена вода. Най-лошият ефект обаче се оказала загубата на слуха за около две минути.
Ентусиастът разказва, че след като си е "изповръщал червата", е изпил голямо количество вода и млечни шейкове, но въпреки това дълго време се е чувствал зле от изгарящата устната му кухина лютивост.