Кулинарен еликсир - Гръцка баклава с пандишпанoво тесто
18 Февруари 2016
77051
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г кори за баница
500 г краве масло
За пълнежа:
6 яйца
150 г захар
120 г брашно
1 бакпулвер
200 г нарязани орехи
1 ч.л. канела
За сиропа:
750 г захар
1200 мл. вода
малко лимонова киселина
Корите се разделят на 2 части. Половината се нареждат в правоъгълна тавичка, като помежду се мажат с разтопено масло.
В средата се слага пълнежът, приготвен по следният начин: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се брашното с бакпулвера, орехите и канелата. Отгоре се нареждат останалите кори, намазани с масло. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалото горещо масло. Пече се до зачервяване. След като изстине, баклавата се залива с горещ сироп. Той се приготвя като заварим водата със захарта и прибавим малко лимонова киселина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари