Кулинарен еликсир - Гръцка баклава с пандишпанoво тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кулинарен еликсир - Гръцка баклава с пандишпанoво тесто
Кулинарен еликсир - Гръцка баклава с пандишпанoво тесто
77051
Кулинарен еликсир - Гръцка баклава с пандишпанoво тесто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Необходими продукти

750 г кори за баница
500 г краве масло
За пълнежа: 
6 яйца
150 г захар
120 г брашно 
1 бакпулвер 
200 г нарязани орехи 
1 ч.л. канела 
За сиропа: 
750 г захар 
1200 мл. вода 
малко лимонова киселина

Корите се разделят на 2 части. Половината се нареждат в правоъгълна тавичка, като помежду се мажат с разтопено масло.

В средата се слага пълнежът, приготвен по следният начин: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се брашното с бакпулвера, орехите и канелата. Отгоре се нареждат останалите кори, намазани с масло. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалото горещо масло. Пече се до зачервяване. След като изстине, баклавата се залива с горещ сироп. Той се приготвя като заварим водата със захарта и прибавим малко лимонова киселина.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft