Кулинарни трикове, с които да станете най- добрата домакиня и да няма кой да ви пипне в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Кулинарни трикове, с които да станете най- добрата домакиня и да няма кой да ви пипне в кухнята
9098
Снимков материал: pixabay.com
Кулинарни трикове, с които да станете най- добрата домакиня и да няма кой да ви пипне в кухнята

Кулинарни идеи и трикове никога не са излишни за една домакиня. Но не е достатъчно да се следва абсолютно точно рецептата, важно е всяка стъпка да се изпълни точно.

Тънкостите в кухнята не се придобиват с диплома, те се крият в малките трикове и хитрости.


Кулинарни идеи за супи:

Ако сте пропуснали момента и не сте изкарали пяната от бульона и тя е потънала на дъното, излейте чаша вода в съда. Пяната ще се появи на повърхността и ще можете да я извадите.

Ако бобът се приготвя в тенджера без капак отгоре, няма да потъмнее.

За да приготвите бульона от месо прозрачен, поставете измити яйчени черупки в него по време на готвене. Готовия бульон прецедете.

Когато сложите обвивката от лук в бульон, той придобива хубав цвят, става по-питателен и външният му вид се подобрява.

След като направите супа, извадете дафиновия лист от тенджерата.

В пилешки бульон не слагайте подправки, а само лук и моркови. В противен случай ще загуби своя специфичен вкус.

Добавете малко гъбки в супата и ще подобрите вкуса ѝ. Като цяло гъбите обогатяват вкуса на всяко ястие, най-важното е да ги нарежем на много ситно.

 

Кулинарни идеи за месни ястия:

За да направите един котлет крехък и сочен, 1-2 часа преди пържене, го сложете в марината от оцет и растително масло. Същата тайна работи за месо на скара

Когато правите месо на скара, внимавайте за огъня: ако е много силен и сложите местото дори и за минута, то ще припече с коричка и няма да е толкова сочно. Огънят не е необходимо да гори с пълна сила, а да е доведен до едно средно положение, а когато обръщате кюфтетата да правите да гори по-силно за половин минута.

Ако добавите в каймата малко нарязан суров лук, също леко препечен лук и малко сурови картофи, кюфтетата ще станат сочни и вкусни.

Старото пиле ще бъде сварено по-бързо, ако след като го варите 20-30 минути, го потопите за 5-6 минути в хладка вода.

Сложете месото в огнеопорен стъклен съд с малко вода и запечете във фурната – месото няма да изгори.


Кулинарни идеи за ястия от картофи:

Когато приготвяте ястия от настъргани картофи, например картофени кюфтенца, добавете малко количество мляко към настърганата маса, така че картофите да не потъмняват.

Най-добре е картофеното пюре да се направи ръчно. Миксерът може да го направи по-бързо, но вкусът им бързо ще се изгуби

Старите картофи ще имат по-добър вкус, ако добавите при варенето им една супена лъжица оцет, 2-3 скилидки чесън и дафинов лист, или ги сварите в бульон.

И още едно правило – колкото по-стари са картофите, толкова повече вода трябва да добавите.

 

Кулинарни идеи за ястия от риба:

Рибата няма да се разпадна и ще придобие златна коричка, ако 10-15 минути преди пържене я потъркате с кърпа и я посолите.

Силната миризма на риба по време на пържене може да бъде премахната чрез поставяне предварително нарязан картоф в мазнината

Ако при пържене маслото ви потъмнява, загрейте тигана и го намажете с олио

За да предотвратите пръскането на масло/олио във всички посоки, поръсете малко сол преди пържене

 

Кулинарни идеи за салати:

Олио е необходимо да се добави към салата след като сте сложили сол, пипер и оцет

Салата с майонеза и винегрет би придобила особено приятен вкус, ако преди да я сервирате на масата, сложете в нея малки лимонови корички

Сос винегрет ще бъде много вкусен, ако в допълнение към основните съставки добавите 1 супена лъжица мляко и 1 ч.л. захар.


Кулинарни идеи за печене и сладкарски изделия:

Поставете няколко тестени изделия (макарони) в тестото и ще втаса по-бързо

Тестото с мая ще бъде меко и ефирно, ако добавите охладен сварен, рендосан картоф

Продуктите, произведени от безквасно тесто, стават ронливи и леки, ако към тестото добавите лъжица коняк.

За да получите лек и пухкав крем, когато го бъркате правете движения, описвайки осмица и от време на време кръгове по стените на съда;

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft