Чийзкейк "Марго" : Невероятен вкус!
Днес, във всяко меню за “десерти” можете да намерите рецепта за чийзкейк. Но вече може би се питате как ли не сте открили този американски деликатес? Това е рецептата на етърва ми Маргарита за чийзкейк! Разбира се, той изглежда съвсем обикновен, но вкусът му е невероятен!
Съставки за форма с диаметър 26-28 см.
90 грама масло
90 грама маргарин (маргаринът може да се замени с масло, но в този случай тестото става много ронливо)
Сода на върха на ножа (или половин чаена лъжичка бакпулвер)
2 супени лъжици заквасена сметана (не по-малко от 20%)
1 супена лъжица захар
щипка сол
200 грама брашно
2 опаковки извара
3 яйца
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица заквасена сметана (не по-малко от 20%)
1 пакетче ванилова захар
половинките на големи меки круши
Начин на приготвяне:
Пуснете фурната да се загрява до 200 градуса.
Разтопете маслото и маргарина.
Замесете тестото. Най-удобно е с миксер. В маслото добавете заквасената сметана, захарта, солта и содата за хляб. Постепенно добавете пресятото брашното. Тестото трябва да стане много меко и нежно.
Вземете форма с голям диаметър и с ръце или с помощта на лъжица, разпределете тестото по дъното и по стените на тънък слой.
Излейте плънката. Крушите нарежете на тънки филийки и ги подредете в кръг. Печете чийзкейка от 30 до 50 минути в зависимост от желания цвят, който искате да получите. Този на снимката е печен 45 минути. Сервирайте го охладен.