Топчетата от месо са ястие , с което може да украсите всяка празнична маса. Вкусът им е просто невероятен и ще си оближете пръстите! Когато украсите вашата празнична маса с топките месо, не ви остава нищо друго освен да възкликнете: “Ура!” от вълнение.
Опитайте ги и ще ги заобичате!
Съставки:
Кайма – 500 грама;
Лук – 2 глави;
Гъби – 300 грама;
Сол и черен пипер – на вкус;
Бутер тесто – 500 грама;
Яйце – 1 брой;
Смес от подправки – на вкус;
Зелена маруля за украса.
Начин на приготвяне:
Кюфтета могат да бъдат от всякакъв вид месо. Нашата рецепта е със смесена кайма, за да станат по-сочни. Вие може да ги приготвите с пилешко, говеждо или свинско месо.
За начало посолете каймата и добавете черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и добавете провансалските билки (подправки).
Изчистете лука и го нарежете на малки кубчета.
Гъбите нарежете също на малки парченца и ги запържете заедно с лука в растителна мазнина до кулинарна готовност. Добавете сол и черен пипер на вкус. След това ги добавете към месото, заедно с нарязаните билки.
Тестото се нарязва на тънки ивици.
От каймата оформете кюфтета и ги увийте с тесто като топка. Намажете горния пласт с яйцето и ги поставете във фурната за 45 минути. Печете на 190 градуса.
Готовите топки наредете в чиния, украсена с маруля.