Кулфи - пикантен сладолед по индийски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кулфи - пикантен сладолед по индийски
Кулфи - пикантен сладолед по индийски
admin
Добавена от: admin
15415
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 мл пълномаслено мляко
740 мл кондензирано мляко
600 мл подсладено кондензирано мляко
8 филии хляб (без корите)
3 ч.л. кардамон (семена)
щипка шафран (по желание)
щипка сол
4 с.л. фино смлян шам фъстък
10 шушулки кардамон
3 пръчици канела
шам фъстък за поръсване при сервиране

Шафранът се поръсва в една чаена чаша от пълномасленото мляко и се оставя до приготвянето на другите съставки. В тенджера се смесват млеката, кардамонът, солта и шам фъстъкът. Пръчките канела и шушулките кардамон се слагат в билкова топка (цедка) за чай и се пускат в млечната смес. Добавя се и млякото с шафрана. Кипва се, след което се оставя да къкри 10-15 минути, като се разбърква непрекъснато и се внимава да не загори. Билковата цедка се изважда и се добавят накъсаните парчета хляб (залци). Сваля се от котлона и се оставя за 5-10 минути - хлябът да се напои добре. Разбива се в блендер (може и на няколко пъти) и се изсипва в пластмасови форми с капачета или чаши за кафе или чай. След като се охладят, се слагат във фризера (ако се използват форми без капак, трябва да се покрият с пластмасова табла или свежо фолио). Малките форми са готови за 4 часа, а по-големите за следващия ден.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft