Малките трикове често могат да направят живота много по-лесен и да ни помогнат в привидно безнадеждна ситуация. Да предположим, че сте изкушени от ниска цена и сте купили мандарини и когато ги донесете вкъщи, установите, че са ужасно кисели... Какво да направите? Да ги изхвърлите? Не! По-долу е даден много прост и доказан начин да добавите сладост към цитрусовите плодове :
Ако нямате късмет с мандарините и се окаже, че сте купили кисели мандарини , ето един лесен метод да ги направите по-сладки :
Изсипете топла вода (с температура не по-ниска от 40 ° C) в купа и пуснете плодовете там за около 10 минути. След това време прехвърлете цитрусовите плодове в ледена вода и оставете отново за няколко минути.
Първо, под въздействието на високата температура, излишната лимонена киселина в цитрусовите плодове започва да се разпада и сладостта става по-забележима. Е, последващата „студена вана”, поради температурната разлика, значително ще подобри и омекоти вкуса на плодовете.
Друг метод за убиване киселия вкус на мандарините можем да открием в социалните мрежи.
Оказва се, че японците ни съветват да поставите мандарините в микровълновата за 30 секунди.
Просто не забравяйте да направите малки прорези по кожата, иначе тя може да експлодира в микровълновата!
Трябва също да изчакате, докато плодът се охлади, преди да го изядете (можете да го поставите в хладилник).
По принцип можете да оставите мандарините на прозореца за няколко дни и те също ще станат по-вкусни. Киселинните компоненти се използват като енергия и под въздействието на слънчевата светлина те се изчерпват по-бързо. Когато мандарините се нагряват в микровълновата, в тях протичат същите процеси, но много по-бързо.
С този метод мандарините наистина стават по-сладки и дори по-сочни - т.е.