Вкусен деликатес от пилешко филе и бекон . Подходяща е и за фантастичен обяд , и за празничен пир. Вкусното руло от бекон с пилешко ще ви отсрами пред скъпи гости, роднини или пък ще ви спечели куп лайкове в кулинарните форуми.
Руло от бекон с пиле и зеленчуци
Продукти:
бекон - 200 g
пилешки гърди - 300 g
разтопено масло - 50 g
1 яйце
галета - 30 g
1 жълта чушка
1 червена чушка
шунка - 150 g
кисели краставички - 30 гр
сол - 5 g
черен пипер - 3 g
кориандър - 3 g
Размер на формата 8 х 26 см
Приготвяне:
Смелете пилешките гърди.
Сложете смляното пиле и мекото масло в купа.
Добавете вътре яйцата и галетата.
Подправете със сол, черен пипер и кориандър.
Объркайте еднородна смес.
Нарежете шунката и краставиците и добавете към месната смес.
Добавете и ситно нарязани чушки, след което омесете хубаво.
Пригответе формата и я облечете с резени бекон.
Подредете резените бекон така, че да покрият дъното и страните, а краищата да излизат извън ръба на формата.
Вътре изсипете пълнежа и загладете.
Прегънете свободните краища на бекона върху плънката.
Поставете в загрята фурна на 150 градуса.
Печете около 1 час.
Да ви е сладко!