Пригответе това вкусно печено месо в марината по рецептата по-долу и определено няма да съжалявате! За целта ви трябва най-евтиното месо - свинско коремче , но след като го обработите по описания начин, ще се насладите на истински гурме-деликатес. Хрупкава препечена коричка, а отвътре - крехко и сочно месце .
Вкусно и сочно свинско печено
Продукти:
2 кг свинско коремче
1,5 ч.л. сол
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 ч.л. червен смлян пипер
1,5 кг сушен чесън или 4 - 5 скилидки пресен чесън
алуминиево фолио
За маринатата:
1 ябълка
6 с.л. соев сос
3 с.л. доматено пюре или кетчуп
3 с.л. лимонов сок
1 с.л. захар
1 чаена лъжичка сушен чесън
1 ч.л. смлян червен пипер
1/3 ч.л. канела
Приготвяне:
Първо премахнете кожата на месото и го нарежете по следния начин:
Изсипете сол, черен смлян пипер, червен смлян пипер, сушен чесън в купата и разбъркайте.
С тази смес поръсете месото навсякъде по повърхността и в прорезите.
След това набодете месото с остър нож и в прорезите пъхнете скилидки чесън.
Увийте свинското във фолио, поставете го в тавичка и пъхнете в предварително загрята фурна.
Печете на 180 ° C за около 2 часа.
Междувременно пригответе маринатата.
Обелете ябълката, настържете я.
Смесете със соев сос, доматено пюре и лимонов сок.
Накрая добавете захар, сушен чесън, смлян червен пипер и канела.
Смесете добре.
Сложете на котлона и варете, докато се образува гладка смес.
Отвийте изпеченото месо от фолиото и го намажете с готовата марината от всички страни.
Поставете месото на скара и печете на 220 ° C за около 10-15 минути.
Покрийте готовото месо с фолио.
Оставете да престои 15 минути.
Можем да поднесете готовото месо.
Желаем ви добър апетит!