Купувам репички с килограми и ги ям САМО така! Не ти трябват други салати, ако знаеш тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Купувам репички с килограми и ги ям САМО така! Не ти трябват други салати, ако знаеш тази рецепта:
Купувам репички с килограми и ги ям САМО така! Не ти трябват други салати, ако знаеш тази рецепта:
3107
Източник: За Жената
Купувам репички с килограми и ги ям САМО така! Не ти трябват други салати, ако знаеш тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това са рецептите, които най-много ни харесват! Три съставки правят една простичка, но много вкусна салата - чудесна и като лека закуска, и като добавка към ястия.

Репичките са чудесно кореноплодно, което – особено когато е охладено – може да се хруска почти като чипс. Те са нискокалорични, имат забележимо количество фибри, отличителен вкус и освежаващ, сочен характер.

Така че са чудесни като салата или в салати.

В тази рецепта ги мариноваме с копър и чесън и оставяме вкуса да се абсорбира. След това можете да ги нарежете и да ги добавите към салати или просто да ги хапвате само така. Подходящи са както за европейски, така и за азиатски ястия. В зависимост от състава, най-добре е да използвате съответно зехтин или сусамово масло. Ето всички необходими продукти за тези апетитни Хрупкави мариновани репички :

Хрупкави мариновани репички

Продукти:

  • 1 голяма връзка репички
  • 1 връзка магданоз или копър
  • 2-3 скилидки чесън
  • 40 мл зехтин
  • 20 мл лимонов сок
  • Сол, черен пипер

Приготвяне:

Отрежете краищата от двете страни на репичките.

почистване репички

Снимка: YouTube

Смачкайте зеленчуците с чук за месо или ги нарежете на филийки, за да осигурите достъп на маринатата до вътрешността на месестата част.

смачкани репички

Снимка: YouTube

Прехвърлете ги в найлонов плик.

Смачкайте чесъна през преса в плика и добавете нарязаните зелении. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете зехтина и лимоновия сок. 

мариноване репички

Снимка: YouTube

репички в марината

Снимка: YouTube

Затваряме плика без достъп на въздух. Разтрийте съставките старателно, за да се смесят добре.

Оставете в хладилник за няколко часа и сервирайте, докато са още студени, за да не загубят хрупкавостта си.

хрупкави мариновани репички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft