Яйцата са неизчерпаема тема за разговор - като се започне от полезните им свойства и се мине през хилядите рецепти с тяхно присъствие. Но днес ще поговорим повече за правилното съхранение на яйцата .
Оказа се, че домакините масово започват да замразяват яйцата във формички за лед .
„След покупката винаги вземам дузина яйца, чуквам ги и просто ги изсипвам във формичките за лед. Защо правя това?“, така споделя блогърка опита си в мрежата.
„Първо – много е удобно: винаги имам яйца във фризера и те могат да се използват за приготвяне на всякакви ястия.
Второ – така яйцата остават винаги пресни.
Когато готвя нещо, често се случва в хладилника да няма достатъчно яйца или изобщо никакви. Вместо да тичам до магазина, просто ги вадя от фризера“, споделя още дамата.
Жената разкрива още една подробност - в повечето случай разделя белтъка от жълтъка и така ги замразява, тъй като за различните кулинарни дейности понякога използва само белтъка или само жълтъка, но ако й трябва цяло яйце просто ги „обърква“ отново заедно.
По думите й основното предимство на замразените яйца е дългият им срок на годност. Те не губят хранителните си свойства след размразяването. Яйцата във фризера могат да се съхраняват в продължение на 3-4 месеца.
Категоричен плюс: замразените яйца се разбиват много по-лесно от пресните, а и се готвят много по-бързо.
Ще опитате ли и вие?