За тестото:
250 мл прясно мляко
25 г мая за хляб
100 г краве масло
60 г захар
4 жълтъка
щипка сол
500 г брашно
100 г пудра захар за поръсване
За пълнежа:
150 г орехови ядки
150 г захар
1 яйце
1 прах ванилия
За тестото: Маята се разтваря в млякото. Прибавят се маслото, захарта, жълтъците, солта и брашното. Замесва се козуначено тесто, което се оставя да втаса. Разточва се кора с дебелина 1 см и с чаша се изрязват кръгчета. Слага се от пълнежа (приготвен от смесените за него продукти). Прегъват се на две и се притискат краищата с вилица, за да залепнат. Може да оформите курабийките и като кифлички - разрежете тестото на триъгълници, поставете по лъжичка от плънката в широката им част и навийте навътре. Така приготвените курабийки се нареждат в тава, посипана с брашно, и се оставят да втасат, след което се пържат в повече мазнина. Отгоре се поръсват с пудра захар или с приготвена от пудра захар и малко лимонов сок глазура.