Кускус с риба тон и подправки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Кускус с риба тон и подправки
Кускус с риба тон и подправки
admin
Добавена от: admin
25725
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 консерви риба тон (за предпочитане на цели парченца, в зехтин)
1 чаша кускус
1/2 чаша ситно нарязан пресен лук
2 с.л. червен лук, нарязан на ситно
1 голяма връзка копър, ситно нарязан
1 връзка магданоз, ситно нарязан
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сумак
настърганата кора от половин лимон
сокът от 1 лимон
прясно смлян черен пипер и морска сол

Измийте кускуса в малко топла вода и отцедете добре. Сложете 2 чаши вода в дълбок съд и оставете да заври. Сложете кускуса в гевгир или сито и поставете върху съда с врящата вода, покрийте с капак и намалете котлона, така че водата да къкри. Оставете кускуса да се вари на пара за около 6-7 минути.
Разделете рибата на малки парченца, добавете червения и пресния лук, половината от копъра и магданоза. Добавете целия лимонов сок.
Махнете кускуса от парната баня и го разбийте с вилица до пукхава смес. Сложете в купа, добавете пипера, останалия копър и магданоз, сумака, лимоновата кора, сол и черен пипер на вкус.
Леко намажете с олио формички за тимбалчета или огнеупорни чашки. Сложете на дъното пласт от сместа с риба тон, като притискате леко. Трябва да напълни формичките до половина. След това сложете пласт от кускуса. Отново притиснете, за да стане компактна сместа.
Поставете чиния върху напълнената формичка и обърнете тимбалчето върху нея.
Повторете с останалите формички.
Украсете с прясна рукола и още лимонови резенчета.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft