1 ч. ч. кускус
1 ч. ч. вряща вода
1 с. л. зехтин или масло
за зеленчуците:
1 глава лук, нарязана на ситно
1 пръчица канела
1 патладжан, нарязан на кубчета
300 г пресни картофи, нарязани на кубчета
300 г зелен фасул
1 морков, нарязан на кръгчета
3 с. л. лют сос или 1 нарязана люта чушка
1 ч. ч. сварен нахут
1 тиквичка, нарязана на кубчета
200 г домати, нарязани на резенчета или чери домати
сол, пипер, магданоз и кориандър на вкус
Кускусът се залива с врящата вода. Добавя се зехтинът, разбърква се и се покрива плътно с капак за 15 мин.
В сгорещеното олио се слагат лукът и канелата. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Добавят се патладжанът, картофите, зеленият фасул и морковът. Посоляват се и се задушават за 10-15 мин. на слаб огън.
Добавят се лютият сос, нахутът и тиквичката. След още 10 мин. се слагат доматите. След още 3 мин. ястието се подправя с магданоза и кориандъра.
Зеленчуците се сервират върху кускуса.