26 Април 2014
3891
Снимков материал: pixabay.com
Американските специалисти от Центъра за сигурност на храните от Университета в Джорджия направили експеримент, в които са използвали нови ножове за обработка на шест вида плодове и зеленчуци, замърсени с минимална доза на вируса Хепатит А .
Чрез контакта с плодове и зеленчуци, замърсяването се разпространява върху по-голямата част от ножове и незаразените плодове и зеленчуци.
След тези констатации, лекарите съветват, да се внимава и комплекта за рязане да не се оставя на работния плот между две хранения и да се слага в миалната, или на температурата на която се мият съдовете.
Изследване в САЩ показва, че основна причина на заразите в храната е точно хепатит А , който може да предизвика повръщане или диария.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари