От времето на египетските фараони, през Средновековието та чак до ден днешен кимионът е една от най-известните подправки, които намират широко приложение в кулинарията. Кимионът се отличава с доста силна миризма и специфичен натрапчив вкус, който е изключително подходящ за приготвянето на месни ястия. В наши дни кимион редовно се прибавя към различни колбаси от млени и кълцани меса, както и към домашни наденици и суджуци. Той е познат още от древността не само като подправка, но и като газогонно средство. Според поверията корените на кимиона са били смесвани с мляко, за да се приготви специален хляб за Юлий Цезар и войниците му. Активните му съставки включват летливи масла (4-7%) – главно карвон и лимонен. На тях се дължи неговото антиспастично и газогонно действие, както и използването му като ароматно и възбуждащо апетита средство.
8 Юли 2012
37430
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари