Макар повечето от нас да свързват името на Виктория Капитонова със скандалното ѝ участие и голямата победа в "Ергенът" преди 10-тина дни, всъщност тя за първи път изгря на хоризонта именно с кулинарните си умения в "Мастършеф". Вчера Вики бе специален гост на Сашо Кадиев и Деси Стоянова в "Преди обед", където представи една от своите рецепти.
Заедно с Веси Цурбрюг Капитонова приготви на живо Къдрав пай с ягоди .
Спокойно може да си го приготвите у дома - лесен, бърз и ароматен е, идеален за лятото!
Къдрав пай с ягоди на Виктория Капитонова
Продукти:
100 гр.
150 гр. захар
2 яйца
350 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
щипка сол
500 гр.ягоди
1 с.л.нишесте
пудра захар, смесена с ванилия
Приготвяне:
Смесват се брашното с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват със захарта, след което постепенно се прибавя сухата смес и се оформя компактно тесто.
Тестото се разделя на две части и се поставя във фризера за около половин час.
Взема се подходяща форма за пай и се покрива с хартия за печене. Тестото се изважда от фризера. Едната топка се настъргва на дъното на тавата и "къдриците" се разпределят равномерно. Отгоре се поръсва с нишесте и се редят ягодите, почистени и по желание нарязани. Върху тях също се поръсва нишесте. Най-отгоре се настъргва втората част от тестото и хубаво се разпределя.
Паят се пече на 180 градуса до готовност на тестото.
Готовият пай се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.
ПРЕПОРЪКА: Най-добре да изберете по-малка форма, за да стане паят по-пухкав и висок.