Какво е зимата без зелеви сармички ? И макар че е време на пости, ние ви предлагаме да ги приготвите като нас - с кълцано месо . Така вкусът им е още по-интензивен, а ароматът - божествен! Ето и рецептата за тези кълцани сармички :
Кълцани сарми
Продукти:
10-12 големи зелеви листа
2-3 стръка праз
4 - 5 глави стар лук
1 ч.ч.мазнина (в оригинала е свинска мас, но може да замените с растителна мазнина)
2 ч.ч.ориз
1 кг месо от свински гърди
черен пипер
червен пипер
чубрица
подправки - за месо
Приготвяне:
Обелете праза и лука.
Прибавете ориза и при непрекъснато бъркане го запържете, докато стане стъклен. Дръпнете съда от огъня и добавете накълцаното месо. Прибавете подправките и разбъркайте.
Отделете зелевите листа от кочана. Сложете от плънката във всяко листо и завийте на сарма.
Подредете ги в подходящата тенджера. Налейте 1 част зелев сок и 1 част вода /да се покрият сармите/.
Варете на много тих огън до готовност. Преди поднасяне запечете сармите във фурна, поръсени с червен пипер.
Да ви е сладко!